.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Λεωφόρος Δημοκρατίας 19


Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

JE SUIS Τζιμάκος!

Γράφει η Μαρία Καραπιπέρη //
Κι ενώ αεροκοπάνε οι άρχοντες περί Δημοκρατικής τάξης.
Κι ενώ το Κατά Στάθη Ευαγγέλιο εξυμνεί τα «αυθόρμητα», ανώδυνα, άχρωμα, με ολίγη εξωκοινοβουλευτική «κοκκινόσκονη» (έτσι για τον ψεκασμό) «Λαϊκά κινήματα»  σε απόλυτη συγχορδία με τα αστικά ΜΜΕ. Κι ενώ ο Πάνος ο Καμμένος απειλεί να τα κάνει όλα Κούγκι (τρέμε Σαπφώ Νοταρά). Κι ενώ ο αρχέκακος ο όφις ο Αλεμανός μας μισεί διακαώς. Κι ενώ έχουμε επιτέλους ζαρντινιέρα αντί γλάστρας στο Προεδρικό αξίωμα. Κι ενώ κορυφώνεται η αγωνία για το σήριαλ τον διαπραγματεύσεων και ο Γιάγκος (με ένα ν) ρωτάει τη Βίρνα επιτακτικά για να μάθει αν θα γίνει απομείωση εν τέλει  του  χρέους (του επονείδιστου; του προπολεμικού; του ανακεφαλοποιημένου; του τοκογλυφικού;) Κι ενώ στο Eurogrοup η Ελλάδα αναστενάζει άλλοτε για το 70%, άλλοτε για 30% του μνημονίου (Η Ελλάδα ,  στην Ελλάδα  εξακολουθεί ν’ αναστενάζει συνεχώς και 100% σαν άλλοτε και χειρότερα).
- Τι εννοείς Βίρνα;-Αυτό που ακούς Γιάγκο.
Κι ενώ συμβαίνουν όλα τούτα στον «Αγγελάκα» πλασμένο σουρεάλσοσιαλιστικό κόσμο, του Καπιταλισμού. Κάνει ζούμ η κάμερα και αλλάζει πλάνο. Στρέφεται σε αυτούς που επιτακτικά και κατ’εντολή  υπηρετούν με πάθος και πόθο, πιστοί στο χρέος που έχουν αναλάβει χρόνια τώρα. (Πρωτοεμφανιζόμενος ο Αγγελάκας και η γνωστή αοιδός των Jumbo).
(Στο σημείο αυτό να διαμαρτυρηθώ, εκ μέρους του Άδωνη που σπαράζει ολημερίς στα τουί τουί και ριτουί του Καζάκη και μερικοί μερικοί του κλέβουνε τη δόξα)
Βγαίνει λοιπόν μια τσογλανοπαρέα να κάνει κριτική τραγουδώντας σε ρυθμούς του ύμνου του ΕΑΜ  στίχους που θα τους ζήλευε  και ο Καιάδας , μα τις χίλιες σβάστικες!
Τζιμάκο  μπορείς και καλύτερα! Δοκίμασε να διασκευάσεις την Διεθνή στην μελωδία του «Die Fahne Hoch» ή ακόμα ακόμα και το «Ορθό το Λάβαρο». Τι; Σου βάζω ιδέες;
Απορώ, μα το «Mein Kampf», πώς και δεν το σκεφτήκατε εσείς όλοι που γεμίζατε τις πλατείες («Πλάι πλάι μαζί με χρυσαυγίτες, ορντινάτσα των καπιταλιστών») στο «κίνημα» των αγανακτίστας. Εκεί που οι «χιλιαστές του Περισσού» δεν πάτησαν το πόδι τους. Και πώς να το κάνουν άλλωστε; Τι να φωνάζουν μαζί σας; Έξω τα κόμματα, έξω τα συνδικάτα, μέσα η Χρυσή Αυγή;
Ο  ultra επαναστατικός χώρος του Τζιμάκου είναι γνωστή κολυμβήθρα των προβοκατόρων, των παρακρατικών, των ιεραποστόλων της αστικής καπιταλιστικής «Δημοκρατίας». Τι; Όχι; Δεν είναι επαναστάτες έτοιμοι να εκδράμουν για να: Καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή (…) Έφυγαν και τα κάγκελα, δεν έχει και συλλαλητήριο το Π.Α.ΜΕ
Τζιμάκο μ” χωρίς θυσία δεν υπάρχει λατρεία. Σε κράζουν και μερικοί που σε αποθέωναν παλιά όταν ελεεινολογούσες προβοκατόρικα εναντίον του ΚΚΕ (στα πλαίσια πάντα της κριτικής και της προσπάθειας να απεγκλωβιστεί η καλή βάση από την κακή ηγεσία, δε σας παρεξηγάμε, αλίμονο! Εντρυφήστε κι εσείς όμως βρε σφοι να συμμαζέψετε τις ηγεσίες σας που έχουν γίνει στικ του ΣΥΡΙΖΑ (βλπ Δελαστίκ), εδώ διψάει η αυλή σας..
Αλλά και τι μ’ αυτό;
Σήμερα έχεις καταφέρει ότι σχεδόν και ο Προκόπης Παυλόπουλος (βλπ δήλωση Παπαδημούλη). Να ενώσεις ό,τι κινείται αντικομμουνιστικά από την «πρώτη φορά αριστερά, τους ψεκασμένους, την λαϊκή δεξιά, την ακροδεξιά του Φον Βορίδεν και τον δεξιοσουργελισμό του Άδωνη, τις αγριοφιλελέρες, το «ακραίο κέντρο» του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, μέχρι τους γερμανοτσολιάδες της Χρυσής Αυγής. Οι πρώτοι και οι τελευταίοι σε λάτρεψαν !
Ακούνε Τζιμάκος, Αγγελάκας και Κατερίνα και γράφουν χωρίς ορθογραφικά λάθη στα social-media. (Πάντα με κεφαλαία και greeklish, γιατί η Ε.Ε είναι το σπίτι μας). Τέτοιο άλμα συνείδησης επετεύχθη.
Κι ενώ άδουν οι Jumbo-μάγκες,  παράλληλα συμβαίνουν και τα εξής:
Η Κα Βαλαβάνη μας καλεί να πληρώσουμε  όλο τον ΕΝΦΙΑ, με το συμπάθειο.. Συνδικαλιστές απεργοί διώκονται και καταδικάζονται. Η νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας είναι πάγιο αίτημα 40 χρόνια καπιταλιστικού βίου, και η πρώτη φορά αριστερά ποιεί τη νήσσαν. Απολύουν εγκύους. Μας ζητούν να υπογράψουμε δηλώσεις νομιμοφροσύνης για να μας προσλάβουν ως ημιάνεργους, με μισθούς χαρτζιλίκια, ελαστικά ωράρια, χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα. Δουλεύουμε  με vouchers, μας νοικιάζουν δουλεμπορικά στ΄αφεντικά. Στην Αμυγδαλέζα μετανάστες αυτοκτονούν, πεινάνε, βιάζονται, ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ εξ αιτίας του ανελέητου ταξικού πολέμου που διεξάγεται εις βάρος των λαών, από τις ΗΠΑ την Ε.Ε το ΝΑΤΟ και τους άλλους  Ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς .
Τα παραπάνω είναι μερικές από τις ξύλινες καταγγελίες που κατ΄εξακολούθηση και κατά συρροή «διαπράττει» το ΚΚΕ και ίσως εξηγεί γιατί δεν θα σφραγίσει μια νέα συμφωνία Βάρκιζας. Γιατί ο Καπιταλισμός Ανθρώπινος δεν γίνεται. Γι” αυτό χρειάζεται όλους αυτούς τους χρήσιμους ηλίθιους να τον υπηρετούν. Να λανσάρουν επαναστατιλίκι αντάμα με αντικομφορμισμό, όσοι κλίνουν την λέξη κατεστημένο σε όλες τις πτώσεις…
Την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές, πληροφορούμαι πως οι χρυσαυγίτες διοργανώνουν μεγάλη συγκέντρωση υπέρ του Τζιμάκου στα Εξάρχεια (…)
Θα κρατούν ρεσώ και θα φορούν (εκτός από τα περιβραχιόνια με τη σβάστικα) πλακέτες στο στήθος που θα γράφουν: JE SUIS Τζιμάκος!
Η συγκέντρωση γίνεται για να διεκδικήσουν να τους χορηγηθεί μέρος των κονδυλίων από τα ΕΣΠΑ που δαπανά η Ε.Ε για να καλλιεργήσει τον αντικομμουνισμό!
WIN WIN παιδιά!
Υ.Γ. Ιδιαιτέρως στον κο Αγγελάκα αφιερώνουμε την παρακάτω στροφή από δικό του τραγούδι και του ευχόμαστε ασφαλώς να μη σώσει να το τραγουδήσει ποτέ στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.. Ούτε τον εμετό μας δεν αξίζει…
«Είμαι φτηνός, πολύ φτηνός, είμαι φτηνόςγια λίγα ψίχουλα μπορώ να γίνω δούλος καθενός.Είμαι φριχτός, πολύ φριχτός, είμαι φριχτόςτην καταδίκη σας αξίζω να υπομένω διαρκώς

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

«Για να το λέει κι η αριστερά…»

Ο οπορτουνισμός στην Ευρώπη, αλλά κύρια στην Ελλάδα επί δεκαετίες συναγωνίστηκε τους αστούς στη επιχείρηση συκοφάντησης και διαστρέβλωσης των Μαρξιστικών-Λενινιστικών ιδεών. Οι οπορτουνιστές όμως εκεί που ξεπέρασαν το μπόϊ και τις δυνάμεις τους ήταν στον αγώνα που έδωσαν με μεγαλύτερη θέρμη από τους καπιταλιστές για να απαξιωθεί στα μάτια των Λαών ο Σοσιαλισμός που γνωρίσαμε. Σε κοινό μέτωπο με αστούς, οπαδούς φασιστικών-ναζιστικών αντιλήψεων, αντιδραστικές θρησκευτικές ηγεσίες και τα υψηλότερα κλιμάκια των «αγορών», συκοφάντησαν, διαστρέβλωσαν, χλεύασαν την προσπάθεια των Λαών του 1/3 της Ευρώπης που αποπειράθηκαν να οικοδομήσουν μια νέα κοινωνία, ν’αποτινάξουν τις αλυσίδες που τους κρατούσαν αιχμάλωτους του «ιερού καπιταλιστικού κέρδους». Και πέτυχαν, με την πιο μαύρη προπαγάνδα, να επηρεάσουν ένα πολύ σημαντικό τμήμα των Λαών, έτσι ώστε να πιστέψουν ότι η Λαϊκή εξουσία, βλαβερή για τους καπιταλιστές είναι εξ ίσου βλαβερή και για τους ίδιους.
Σήμερα βάζουν πάλι πλάτη στη προσπάθεια των αστών να φτωχοποιήσουν του Λαούς της Ευρώπης στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και των μεταρρυθμίσεων σε όφελος των καπιταλιστικών κερδών. Πάλι όλες μαζί οι παραπάνω δυνάμεις, πάλι με μαύρη προπαγάνδα, «φουλάρουν» προσπαθώντας να πείσουν ότι η φτωχοποίηση είναι μονόδρομος, είναι «φυσικό φαινόμενο», πρέπει να γίνει αποδεκτή η «νέα τάξη πραγμάτων». Η συμβολή της «αριστεράς» σ’ αυτή την επιχείρηση φθοράς των συνειδήσεων είναι σημαντική, έστω κι αν σ’ αυτή τη προπαγανδιστική μηχανή που στήθηκε, φαίνεται πιο φιλολαϊκή , γιατί στο μυαλό των Ανθρώπων σφηνώνεται η ιδέα: «Για να το λέει κι η αριστερά, έστω και πιο μαλακά, έτσι θα είναι, η φτώχεια μας είναι νομοτέλεια».
Νίκος Βουρτσάνης

Συγκυβέρνηση: Καμιά ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη


Κατά την διάρκεια των συναντήσεών του με τις Ομοσπονδίες των γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ) στα δημόσια νοσοκομεία καθώς και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) ο αρμόδιος υπουργός Υγείας, Π. Κουρουμπλής έκανε καθαρό πως δεν θα υπάρξει ούτε μια άμεση ρύθμιση για τις εκρηκτικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά ούτε και για τις απώλειες στο εισόδημα των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.
Ο υπουργός Υγείας εξάρτησε όλες τις επιλογές της συγκυβέρνησης στο χώρο της υγείας απ' τα αποτελέσματα της διαπράγμευσης. Στη συνάντηση με την ΟΕΝΓΕ και με έντονη την κινδυνολογία ο υπουργός Υγείας είπε σε κάποια στιγμή: «Η στάση της κυβέρνησης, της δίνει ευρύτερη αποδοχή. Ομως η διαπραγμάτευση δημιουργεί στάση αναμονής σε όλους εμάς. 'Η θα πάει σε ρότα ηρεμίας ή κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθούν». 
Στην επόμενη συνάντηση με την ΠΟΕΔΗΝ ανέβασε την ένταση της κινδυνολογίας υποστηρίζοντας ότι «αν δεν μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το χρέος, είναι η καταστροφή». Κι όταν του τέθηκε το ερώτημα μετά από ποιο επίπεδο αντιμετώπισης του χρέους θα μπορούσε να υπάρξει -με τα δικά τους πλαίσια- κοινωνική πολιτική ο υπουργός Υγείας δεν απάντησε.
Στο κλίμα της «στάσης αναμονής» ο υπουργός Υγείας δεν δεσμεύτηκε ούτε για την κατάργηση των χαρατσιών των 5 ευρώ στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία (ΤΕΙ) των δημόσιων νοσοκομείων και του ενός ευρώ ανά συνταγή. Ο Π. Κουρουμπλής ζήτησε πίστωση για να απαντήσει στην επόμενη συνάντηση που την τοποθέτησε τον ερχόμενο Μάρτη.
Τα 5 ευρώ φέρνουν έσοδα 17 εκατ. ευρώ το χρόνο στα δημόσια νοσοκομεία, ποσό που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 1% (!) των λειτουργικών δαπανών, που περιορίστηκαν στα 1,61 δισ. για το 2014 και έχουν προϋπολογιστεί σε 1,65 δισ. ευρώ για το 2015. Βέβαια ακόμα και η κατάργηση δεν θα ελάφρυνε ουσιαστικά τα λαϊκά στρώματα που υποχρεώθηκαν να πληρώσουν στα δημόσια νοσοκομεία 409 εκατ. ευρώ το 2013 έναντι 290 εκατ. ευρώ το 2008. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, θέμα το οποίο δεν σκέφτεται ούτε ν' ακουμπήσει η νέα συγκυβέρνηση.
Το ίδιο ισχύει και για την κατάργηση του 1 ευρώ ανά συνταγή, που αντιστοιχεί σε 60 - 70 εκατ. ευρώ το χρόνο. Η συγκυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει αποφασίσει να αυξήσει κατά 3,1% τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη (2,203 δισ. ευρώ για το 2014) ώστε να αλαφρύνει κατά 9,3% τα λαϊκά νοικοκυριά που υποχρεώθηκαν το 2014 να πληρώσουν χαράτσι συμμετοχής 750 εκατ. ευρώ μόνο στα φάρμακα που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ. Συνολικά -και για φάρμακα που δεν καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ- τα λαϊκά νοικοκυριά πλήρωσαν το 2014 1,6 δισ. ευρώ για τα φάρμακά τους.
Όσον αφορά τις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού η ηγεσία του υπουργείου περιορίστηκε στο πρόγραμμα της προηγούμενης συγκυβέρνησης. Δηλαδή 717 γιατρούς που οι προσλήψεις τους είχαν παγώσει επί υπουργίας του Ανδρέα Λοβέρδου και ακόμα 300 επικουρικούς γιατρούς. Για το υπόλοιπο προσωπικό αναφέρθηκε ότι έχουν υποβάλλει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το αίτημα της προηγούμενης συγκυβέρνησης για την πρόσληψη 1.006 ατόμων εκ των οποίων οι 706 είναι νοσηλευτές.
Όσον αφορά τις παροχές σε ανασφαλίστους, παρά τις πομπώδεις εκφράσεις για την αντιμετώπιση της λεγόμενης «ανθρωπιστικής κρίσης» αναφέρθηκε ότι θα προχωρήσουν με βάση τις αποφάσεις της προηγούμενης συγκυβέρνησης, αίροντας κάποια εμπόδια. Και το σπουδαιότερο: Δεν αναφέρθηκαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την οικονομική κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψής τους.
902.gr

Μην αγχώνεστε, βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία


Γ. Βαρουφάκης: «Ναι» στο 60 - 70% των μνημονιακών μεταρρυθμίσεων

Τη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το 60 - 70% του υφιστάμενου προγράμματος -δηλαδή του μνημονίου και των νόμων του- διατύπωσε ο Γ. Βαρουφάκης στις κοινές δηλώσεις με τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε. Η διαφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το υφιστάμενο πρόγραμμα, όπως είπε, δεν έχει να κάνει με τις μεταρρυθμίσεις αυτές καθεαυτές, αλλά με την υλοποίηση του προγράμματος που δεν είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της βύθισης της οικονομίας καθώς και της διαφθοράς...

Αφήνουμε στην άκρη τη διαφθορά, για την οποία όλες οι κυβερνήσεις έχουν κατά καιρούς μιλήσει με ...βαριές κουβέντες (άλλες για βαρόνους, άλλες για λαμόγια, άλλες για «ζήμενς», άλλες για «λίστες λαγκάρντ»...), χωρίς φυσικά να αντιμετωπίζουν το ζήτημα που έχει τη ρίζα του στην ίδια τη φύση του συστήματος.


Τι σημαίνει όμως μεταρρυθμίσεις που να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την «βύθιση της οικονομίας»;

Σημαίνει μεταρρυθμίσεις εντός των τειχών της ΕΕ και των μονοπωλίων για την έξοδο από την κρίση προς όφελος ακριβώς των μονοπωλίων και σε βάρος του λαού.

Δηλαδή:
  • Σημαίνει αύξηση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων και περαιτέρω φθήνεμα της τιμής της εργατικής δύναμης. Μείωση μισθών, ασφαλιστικών εισφορών, απολύσεις, στρατιές ανέργων...
  • Σημαίνει ιδιωτικοποιήσεις, για την δημιουργία νέων πεδίων κερδοφορίας στα μονοπώλια... 
  • Σημαίνει νέα προνόμια και κίνητρα στο κεφάλαιο για επενδύσεις και «ισοδύναμα» επιπλέον βάρη στο λαό... 
  • Σημαίνει ξεζούμισμα των μικρών επιχειρηματιών στον αδιάκοπο ανταγωνισμό...
Σημαίνει, δηλαδή, συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής από άλλο τιμονιέρη.

Όση ...διαπραγμάτευση και να ρίξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσα ψίχουλα και αν καταφέρει να διανείμει, τα αντιλαϊκά μέτρα αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της πολιτικής της, όπως και όλων των άλλων αστικών κυβερνήσεων που «σέβονται τους κανόνες της ΕΕ»...

902.gr

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ε(Υ)ΦΟΡΙΑ...!


ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ


Γιούπι για-για

Σήμερα κινούμαστε  σε πιο ελαφρούς ρυθμούς και πιο συγκεκριμένα το ρυθμό του γνωστού γιούπι-για-για, που λέει ο κηλαηδόνης (που είδε τη βαγενά να εκλέγεται βουλευτής το 09’ με τον γαπ και τώρα με το νέο πασόκ) κι εδώ γίνεται για τις ανάγκες της διασκευής, κάτι σαν ύμνος της αλλαγής.
Γιούπι για-για, γιούπι-γιούπι-για
Τίνος είναι ρε Αλέξη τα παιδιά
Τίνος είναι ρε Αλέξη τα παιδιά
Το ‘να μου φωνάζει Yeah!

Το άλλο μου φωνάζει да!

Τίνος είναι ρε συ Αλέξη τελικά;
Το ‘να είναι πούρος νεοφιλελές

Το άλλο μου το παίζει τάχα κουκουές

Και το τρίτο είναι το ΠΑΣΟΚ μας

Γαμώ το κέρατό μας, γαμώ το σαμαρά
Το ‘να φόλα Δεξιά, το άλλο μες στην πασοκιά
Κι εσύ λες «πρώτη φορά Αριστερά» (πούν’ την-για;)
Γιούπι-για-για, γιούπι-γιούπι-για
Γιούπι-για-για, γιούπι-γιούπι-για
Τι θα γίνει Αλέξη με τη διαγραφή;
Για το χρέος τι λέει η κυβέρνηση;
Ο ένας λέει μερική

Ο άλλος διαπραγμάτευση

Και στο τέλος θα ‘ρθει η επιμήκυνση
(πω-πω πουλί)
Βαρυσήμαντη παρεμβολή Βαρουφάκη
Οι ωραίοι έχουν χρέη και πληρώνουν με φιλιά

Βαρουφάκη έλα λίγο να σου πω
Πρέπει τώρα να στο εξομολογηθώ
Δεν αντέχω άλλο (ευρω)πέος
Για το γαμημένο χρέος
Κι από μένα δως τους δυο φιλιά (γα-λλι-κά)
Πες το και στο Λαπαβίτσα
Δε σηκώνω άλλα βίτσια
Χάρισμά σας το μπουρντέλο της ΕΕ


Γιούπι-για-για, γιούπι-γιούπι-για
Μα δε θέλω άλλο ρεύμα αριστερό
Δεν μπορώ σου λέω ρεύμα αριστερό
Γιατί είναι Συριζαίοι,
Εφιάλτες κι αρουραίοι
Που πηδήξανε απ’ το πλοίο μας νωρίς
(Πού-να-τους-βρεις;)
Εμείς το θέλουμε παιδιά το Σύριζα
(Α-ΣΦΑ-ΛΩΣ)
Μεις τον θέλουμε παιδιά το Σύριζα
(ΡΕ-ΦΟΡ-ΜΙ-ΣΜΟΣ)
Για να κάνει τον Κερένσκι
Πασοκιές πολλές και αίσχη
Και να γίνει η Επανάσταση
(Α-ΝΑ-ΣΤΑ-ΣΗ)
Να γουστάρει ΝΑΤΟ, ΕΕ
Αλλά εμείς «Μολών λαβέ»
Κι ύστερα όλοι «Αντεπίθεση λαέ»
(ΜΕ ΚΟΥ-ΚΟΥ-Ε!)
Γιούπι-για-για, γιούπι-γιούπι-για
Αφιερωμένο στα οκτώ χρόνια της αλλαγής και τα επτά χρόνια φαγούρα.

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τις άμεσες διεκδικήσεις της εργατικής τάξης

Ανακοίνωση για τις άμεσες διεκδικήσεις της εργατικής τάξης εξέδωσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Το ΠΑΜΕ, το ταξικό κίνημα βρέθηκε όλη την προηγούμενη περίοδο στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και σε αυτή τη ρότα θα συνεχίσουμε, διότι τα προβλήματα και οι παράγοντες που οδήγησαν τη συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην απώλεια δικαιωμάτων και κατακτήσεων βρίσκονται εδώ.
Ο αντίπαλός μας είναι εδώ! Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλέμποροι, όλοι αυτοί που μαζί με τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ φόρτωσαν τις συνέπειες της κρίσης και των χρεών στις πλάτες του λαού, συνεχίζουν να θησαυρίζουν πάνω στη δυστυχία και την εξαθλίωση της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας.
Αυτός ο αντίπαλος δεν έφυγε με την εναλλαγή της κυβέρνησης. Αξιοποιώντας αυτή την εναλλαγή βρίσκεται εδώ πιο έτοιμος και εξοπλισμένος. Tα συχαρίκια και οι φιλοφρονήσεις από τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου στη νέα κυβέρνηση πηγάζουν από τις δεσμεύσεις για νέα προνόμια, για ένα διαφορετικό μείγμα διαχείρισης που θα τους βοηθήσει να βγουν από την κρίση. Θέλουν να παγιωθεί όλο αυτό το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει δημιουργηθεί ώστε σε συνθήκες ανάκαμψης να έχει εξουδετερωθεί η αγωνιστική - διεκδικητική φωνή των εργαζομένων. Βασικός πυλώνας της νέας διαχείρισης του συστήματος είναι να μάθουμε να ζούμε με τα λίγα, να ικανοποιούμαστε με τα ψίχουλα, όπως ακριβώς τόνισε ο νέος υπουργός Οικονομικών με τη δήλωση περί "λιτού βίου".
Οι δηλώσεις υπουργών που κλείνουν το μάτι στην "ισχυρή επιχειρηματικότητα", που αναφέρονται σε σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών σύμφωνα με "τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας" φανερώνουν τους βασικούς σχεδιασμούς που υπάρχουν, αλλά κρύβονται επιμελώς πίσω από επικοινωνιακά τρικ.
Σε όλους τους κλάδους παραμένει και εντείνεται η εργοδοτική επίθεση. Οι απολύσεις, η ανεργία, η κυριαρχία των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, τα απαράδεκτα προγράμματα απασχόλησης, το τσάκισμα των μισθών με κάθε τρόπο συνεχίζουν να υπάρχουν με έναν και μόνο στόχο: Να μειώνεται συνεχώς το "εργατικό κόστος" για να πλουτίζουν και να αυγαταίνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Εφόσον τα μονοπώλια και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν την οικονομία και την εξουσία στα χέρια τους, το εργατικό - λαϊκό κίνημα πρέπει να βρίσκεται σε μόνιμη επιφυλακή, σε αγωνιστική ετοιμότητα. Να αγωνίζεται για την ανάκτηση των απωλειών, αλλά και για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης.
Όσοι ισχυρίζονται με τα λόγια και τις θέσεις τους ότι μπορεί να υπάρχει κοινό συμφέρον και επικαλούνται την ταξική συνοχή ανάμεσα στο κεφάλαιο και τους εργαζόμενους, λένε ψέματα. Είναι κοροϊδία και απάτη να υποστηρίζει κάποιος ότι μπορεί οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι τραπεζίτες και εφοπλιστές να έχουν άθικτα τα κέρδη και τα συμφέροντά τους και παράλληλα οι εργαζόμενοι να ελπίζουν σε ανακούφιση και βελτίωση της ζωής τους.
Η εργατική τάξη και το κίνημά της έχει διατυπώσει όλα τα προηγούμενα χρόνια με σθένος, δυναμισμό και με συλλογικούς, μαζικούς αγώνες στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς τις διεκδικήσεις της. Διεκδικήσεις που συμπυκνώνονται στο αίτημα:
"Κάλυψη όλων των απωλειών - Δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλα".
Nα βάλουμε μπρος για ουσιαστικές αυξήσεις παντού!
  • ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς.
  • Κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.
  • Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.
  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση. Να μπει τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων, στις Ενώσεις Προσώπων.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό. Κατάργηση της δυνατότητας που καθιερώθηκε για υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων με μισθούς χαμηλότερους από τις κλαδικές συμβάσεις.
  • Επαναφορά της Συλλογικής Σύμβασης στον κλάδο των ΟΤΑ. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλους τους κλάδους του Δημοσίου και επαναφορά των μισθών στα προ κρίσης επίπεδα και επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.
  • Να καταργηθεί τώρα το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο (Ν. 4024).
  • Να καταργηθεί ο νόμος 4250/2014 για την αξιολόγηση.
  • Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις. Κατάργηση των νόμων που προωθούν και ενισχύουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • "Όχι" στην απελευθέρωση του ωραρίου. "Όχι" στην κατάργηση της Κυριακής αργίας. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.
  • Πρακτική άσκηση των σπουδαστών με πλήρεις αποδοχές και εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Πλήρης αποκατάσταση των απωλειών σε συντάξεις και εφάπαξ.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που κατακρεούργησαν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις (κύριες - επικουρικές και εφάπαξ), να μπει τέρμα στους μηχανισμούς που μειώνουν τις συντάξεις από το 2015.
  • Άμεση κάλυψη των απωλειών, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.
  • Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
  • Αύξηση της βασικής σύνταξης από τα 486 ευρώ στα 600 ευρώ.
  • Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.
  • Επιστροφή των οικογενειακών επιδομάτων και των άλλων επιδομάτων του ΟΑΕΔ που καταργήθηκαν.
Άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
  • Άμεση κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ.
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
  • Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και την οικογένειά τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας, διάθεση τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από κρατικό δίκτυο για ανέργους και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα.
  • Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους.
  • Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και Δημόσιο.
  • Διαγραφή των χρεών από τόκους.
  • Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
  • Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ενοικιαζόμενων εργαζομένων. Να κλείσουν τώρα τα σύγχρονα δουλεμπορικά γραφεία των εταιρειών προσωρινής απασχόλησης. Κατάργηση του νόμου για τη δημιουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ.
  • Επανασύσταση ή σύσταση θέσεων εργασίας στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα για όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, χωρίς βλαπτική μεταβολή των εργασιακών και μισθολογικών τους δικαιωμάτων.
  • Κατάργηση όλων των ρυθμίσεων που προβλέπουν την αύξηση του ορίου απολύσεων καθώς και τη μείωση των αποζημιώσεων.
Ανακούφιση της εργατικής - λαϊκής οικογένειας από τα χαράτσια και τη φοροληστεία.
  • Καμία ιδιωτικοποίηση, καμία εκχώρηση δημόσιων, κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Όχι στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια. Να καταργηθούν τώρα ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος αλληλεγγύης. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Άμεσο πάγωμα τιμών σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες και κατάργηση του ΦΠΑ με αντίστοιχη μείωση τιμών σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση των διοδίων, μείωση κατά 50% των τιμολογίων των πρώην ΔΕΚΟ.
  • Κατάργηση του ανατοκισμού όλων των δανείων, απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης και δευτερεύουσας κατοικίας.
  • Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού. Να καταργηθούν οι φόροι σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
  • Ανασύσταση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας με το σύνολο των αρμοδιοτήτων τους. Να ξεκινήσει πάλι το κατασκευαστικό πρόγραμμα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας
Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία και Παιδεία.
  • Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.
  • Να καταργηθεί κάθε πληρωμή για την Υγεία. Να παρθεί πίσω το χαράτσι των 25 ευρώ για τα νοσήλια, να καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ στην είσοδο των νοσοκομείων, το 1 ευρώ στη συνταγογράφηση.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους τόπους εργασίας, με αντίστοιχες υποδομές, κρατικό σώμα Γιατρών Εργασίας, Τεχνικών Ασφάλειας, νοσηλευτών.
  • Όχι στα σφαγεία των Κέντρων Εκτίμησης και Πιστοποίησης Αναπήρων. Ανεξάρτητα από ποσοστό αναπηρίας, πλήρη κάλυψη σε φάρμακα, περίθαλψη, τεχνικά βοηθήματα από το κράτος και επίδομα ανεργίας σε όλους άνεργους ανάπηρους.
  • Δωρεάν προγεννητικός έλεγχος για όλα τα ζευγάρια. Ουσιαστικά και άμεσα μέτρα για την προστασία της μητρότητας.
  • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
  • Διεύρυνση του δικτύου δημόσιων δωρεάν βρεφονηπιακών σταθμών για όλα τα παιδιά. Κατάργηση των τροφείων.
  • Δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους φοιτητές και σπουδαστές σε σύγχρονες ασφαλείς εστίες. 
Το ΠΑΜΕ παράλληλα στηρίζει τα αιτήματα των αυτοαπασχολούμενων για:
  • Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
  • Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για τον ΟΑΕΕ.
  • Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρησή τους.
Το ΠΑΜΕ υπενθυμίζει πως όποιος ταυτίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων με τα κέρδη των επιχειρήσεων, όποιος βάζει τις δεσμεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω από την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του εργαζόμενου λαού, βρίσκεται στην αντίπερα όχθη. Το συνεχές κυνήγι του κέρδους απαιτεί αφοπλισμένο εργατικό κίνημα, εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, ανοργάνωτους.
Καμιά κυβέρνηση, ό,τι πρόσημο και αν έχει, δεν μπορεί να ξεπεράσει σε ισχύ τη δύναμη που έχει η εργατική τάξη όταν διεκδικεί το δίκιο της. Να μην περάσουν λογικές αναμονής ή αυταπάτης πως το κεφάλαιο, που σε όλες τις φάσεις είτε σε περιόδους ανάκαμψης είτε σε περιόδους κρίσης της οικονομίας άρπαζε τον πλούτο που με ιδρώτα έβγαζαν οι εργαζόμενοι, θα σταυρώσει τα χέρια και θα παραχωρήσει δικαιώματα και κατακτήσεις. Η αδράνεια, η καθυστέρηση δημιουργούν νέες υποχωρήσεις, νέες απώλειες, παγιώνεται η φτώχεια και η εξαθλίωση.
Το εκμεταλλευτικό σύστημα δεν αλλάζει, δεν γίνεται πιο ανθρώπινο μέσω των εναλλαγών στις κυβερνήσεις. Από τη δική μας δράση, από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας εξαρτάται η "σωτηρία" μας, η αξιοπρεπής ζωή, η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Η ταξική συσπείρωση και η αποφασιστική πάλη κατά του κεφαλαίου και των κομμάτων που το υπηρετούν είναι ο σημερινός μονόδρομος για τους εργαζόμενους για να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια και τη δυστυχία, για να αποσπάσουν αυτά που έχασαν, για να βάλουν μπρος για τις διεκδικήσεις τους που να καλύπτουν σύγχρονες ανάγκες.
Η ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, οι ζωντανές συλλογικές διαδικασίες των σωματείων, η υιοθέτηση αιτημάτων που θίγουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων πρέπει να είναι σε πρώτο πλάνο.
Ο δρόμος του αγώνα, της οργάνωσης στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους και τις γειτονιές είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για όλους τους εργαζόμενους. Η δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητα της εργατικής τάξης, της συμμαχίας της με τους αυτοαπασχολούμενους, με τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία και τις γυναίκες».
902.gr

7 μέρες...



Σε όσους πίστεψαν στην  "Αριστερή κυβέρνηση"μετά από μια βδομάδα κωλοτούμπες περισσότερες κι απ' όσες θα απολαμβάναμε σε τσίρκο, χωρίς πολλά λόγια θυμίζουμε το ποίημα του Μπ. Μπρέχτ:

Όσοι τρέφονται με ελπίδες

Δηλαδή τώρα τι περιμένετε;
Ότι οι κουφοί θα σας αφήσουν να μιλήσετε
και ότι οι αχόρταγοι όλο και κάτι θα σας δώσουν;!
Ότι οι λύκοι θα σας βάλουνε να φάτε
και δεν θα σας καταπιούν αμάσητους;!
Ότι από αίσθημα φιλίας 
κινούμενες οι τίγρεις
κοπιάστε θα σας πουν 
τα δόντια να μας βγάλετε;!   
Τέτοια μου περιμένετε;!  
Τέτοια μου προσδοκάτε;!
 
(απο   ''ΜΠΑΤ-ΤΑΪ")

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Λένε για το ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ αρνήθηκε να συναντηθεί με το Τσίπρα για να σχηματίσουν κυβέρνηση και έτσι ο Σύριζα αναγκάστηκε να συγκυβερνήσει με τους ΑΝΕΛ»
Είτε συμφωνεί, είτε διαφωνεί κανείς με την θέση του ΚΚΕ (να μην συμμετέχει σε κυβέρνηση διαχείρισης του καπιταλισμού και μάλιστα εντός της ΕΕ) δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το ΚΚΕ δήλωσε ξεκάθαρα ότι αυτή είναι η πολιτική του και στη βάση αυτής της πολιτικής ζήτησε τη ψήφο του λαού. 
Το συγκεκριμένο ζήτημα μάλιστα συζητήθηκε και το 2012, το ΚΚΕ πλήρωσε εκλογικό κόστος για τη θέση αλλά ξεκαθάρισε σε όλους ότι αυτή είναι η πολιτική του και δεν θα την αλλάξει. Όσοι ψήφισαν τώρα το ΚΚΕ, το ψήφισαν ανάμεσα σε άλλους λόγους και για αυτό ακριβώς το λόγο: Του έδωσαν δηλαδή εντολή να ΜΗΝ μπει σε αστική κυβέρνηση (ανεξάρτητα από το χρώμα, τη σύνθεση ή τις προθέσεις μιας τέτοιας κυβέρνησης).
Όποιος ζητά από το ΚΚΕ να πάει να συνομιλήσει με τον Τσίπρα για να συγκυβερνήσουν, ουσιαστικά ζητά από την ηγεσία του ΚΚΕ να καταργήσει από μόνη της τις συνεδριακές αποφάσεις που ψηφίστηκαν από τις χιλιάδες των μελών του ΚΚΕ, να κοροϊδέψει όσους ψήφισαν το ΚΚΕ και μέσα σε μία μέρα να αθετήσει την πολιτική του. 
Όποιος πιστεύει ότι τέτοια πολιτική συμπεριφορά θα ήταν θεμιτή (και μάλιστα για κάποιους επιβεβλημένη), μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά την «Αριστερά» (όπως τουλάχιστον την έχει στην ιστορική του συνείδηση ο ελληνικός λαός) δεν μπορεί να την πιάνει στο στόμα του. 
Το γεγονός ότι όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις έμαθαν να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο, δεν καθιστά το ΚΚΕ “δογματικό” και “μοναχικό”, αλλά συνεπές και μοναδικό.
Όποιος ακόμα θεωρεί ότι υπήρχε περίπτωση το ΚΚΕ να αλλάξει με τέτοιο τρόπο πολιτική θέση, είναι παντελώς άσχετος με την πολιτική πραγματικότητα. Γιατί λοιπόν ο Τσίπρας/Συριζα ζήτησαν συνάντηση από το ΓΓ του ΚΚΕ ενώ γνώριζαν καλύτερα από όλους ότι δεν θα αλλάξει θέση το ΚΚΕ μέσα μια νύκτα; 
Πρόκειται για κομμάτι της συνολικής πολιτικής τους έναντι του ΚΚΕ, μιας καθαρά ψηφοθηρικής και επικοινωνιακής τακτικής που έχει στόχο να παρουσιάζει στους αριστερούς ψηφοφόρους ότι «το ΚΚΕ φταίει που δεν ενώνεται η αριστερά», αδιαφορώντας για τους ουσιαστικούς λόγους που το ΚΚΕ έχει τη θέση που έχει
Η τακτική αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, πράγματι έπιασε τόπο το 2012. Τούτη τη φορά όμως, εκ του εκλογικού αποτελέσματος κρίνοντας, φάνηκε ότι δεν έπιασε. Είναι όμως στην κρίση του καθενός αν αρμόζουν στην αριστερά τέτοιες τακτικές επικοιωνιακών τεχνασμάτων που θέλουν να συσκοτίσουν την πολιτική ουσία.
Ας μην ξεχνά κανείς επίσης, ότι ΠΡΙΝ καν επικοινωνήσει με το ΚΚΕ ο Τσίπρας, είχε ήδη σχηματίσει συγκυβέρνηση με τους ΑΝ.ΕΛ του Καμένου, ο οποίος Καμένος ανακοίνωνε ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση πριν καν το εξαγγείλει ο Τσίπρας. 
Και επειδή δεν υπάρχει κανείς τόσο βλάκας που να θεωρεί πραγματικά ότι μέσα σε 2 ώρες κατέληξαν σε συμφωνία, είναι φανερό ότι η απόφαση για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε ληφθεί πριν τις εκλογές. (Εξ ου και τα περιβόητα σποτάκια του Καμένου που έλεγαν με τόση βεβαιότητα ότι οι ΑΝΕΛ θα «ελέγχουν» τον Αλέξη).
Και αναφύεται λοιπόν το ερώτημα ΠΩΣ γίνεται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (της οποίας τα στελέχη ορκίζονταν ότι ΔΕΝ θα συγκυβερνήσουν με τους ΑΝΕΛ) να έχουν παραβιάσει αυτή τη θέση που είχε και η βάση του ΣΥΡΙΖΑ; 
Ήδη μια από τις συνιστώσες [ΔΕΑ] εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για το ότι «παραβιάστηκαν κόκκινες γραμμές». Πώς γίνεται λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ της «σύγχρονης δημοκρατικής αριστεράς» να περιφρονεί τη θέληση της βάσης του (που περίμενε «κυβέρνηση της Αριστεράς») ενώ το «σταλινικό» ΚΚΕ να σέβεται τα μέλη του και τους ψηφοφόρους του;
 
Υπογραφή Ligachev

Κινητοποιήσεις από εργαζόμενους στα «Ελληνικά Λιπάσματα» ενάντια στη μείωση μισθού

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται εργαζόμενοι του εργοστασίου της «Ελληνικά Λιπάσματα ELFE» (πρώην «Βιομηχανικά Φωσφορικά Λιπάσματα») οι οποίοι αρνούνται να υπογράψουν τη νέα κατάπτυστη σύμβαση εργασίας.
Στο εργοστάσιο, δίπλα στους μόνιμους υπαλλήλους, εργάζονται περίπου 200 άτομα εργολαβικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Τους τελευταίους μήνες, με αφορμή τη λήξη της μετενέργειας των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, γίνεται μετατροπή των όρων εργασίας.
Το τελευταίο χτύπημα δόθηκε την τελευταία μέρα του Γενάρη όταν η μέχρι τώρα εργολαβική εταιρεία έπαψε τη λειτουργία της και ανέλαβε νέα εταιρεία καταργώντας και τις τελευταίες συμβάσεις που είχαν απομείνει.
Οι εργαζόμενοι καλούνται να υποστούν μειώσεις ως και 50% στις αποδοχές τους, ανάλογα με την ειδικότητά τους και ορισμένοι αρνήθηκαν να υπογράψουν. Βρίσκονται σε κινητοποιήσεις μπροστά στην πύλη του εργοστασίου διεκδικώντας τη διατήρηση των δικαιωμάτων τους.
Σε ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα «Ελληνικά Λιπάσματα» τονίζουν:
«Είναι καιρός πλέον να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!!!
Η στάση των συναδέλφων μας εργολαβικών να μη σκύψουν το κεφάλι και ο αγώνας τους να μη δεχτούν να υπογράψουν τη νέα σύμβαση-λαιμητόμο αποδεικνύει ότι όταν ο εργαζόμενος αποφασίσει να διεκδικήσει μπορεί να ξεπεράσει τους φόβους και τις αναστολές του. Από την άλλη μεριά, η εργοδοσία δείχνει τι στάση θα κρατήσει απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους αύριο.
Η επίθεση απέναντί μας θα συνεχιστεί:
  • Με τις μειώσεις μισθών των εργολαβικών με βάση την άθλια Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, την κατάργηση επιδομάτων και κλαδικών συλλογικών συμβάσεων. Συνάδελφοί μας χάνουν 50% του μισθού τους και οδηγούνται στην απόγνωση.
  • Με τη συνεχιζόμενη αργοπορία στη μισθοδοσία μας.
  • Με τα ζητήματα της υγιεινής, της ασφάλειας και των συντηρήσεων που δεν υπάρχουν ριζικές αλλαγές προς το καλύτερο.
Μπροστά σε όλα αυτά, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου:
  • Απορρίπτει κάθε μορφή αγωνιστικής διεκδίκησης για την επίλυση των προβλημάτων μας, δεν δέχεται τους εργολαβικούς ως μέλη του σωματείου.
  • Τηρεί στάση αναμονής-συμβιβασμού.
  • Καλλιεργεί στους εργαζομένους την αντίληψη "της συνήθειας" στην αργοπορία στη μισθοδοσία και ότι όλα θα λυθούν με διαπραγματεύσεις,
  • Δεν παίρνει θέση υπέρ των εργολαβικών με κύριο αίτημα την ανάκτηση των απωλειών που έχουν υποστεί στο εισόδημά τους.
  • Ενώ η κατάσταση χειροτερεύει και αφού έχει στα χέρια του απόφαση απεργίας από τη γενική συνέλευση, συνεχίζει στην ίδια ρότα.
Μοναδική απάντηση είναι οι εργαζόμενοι του εργοστασίου, μόνιμοι και εργολαβικοί, σαν μια γροθιά να διεκδικήσουμε αιτήματα που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας.
  • Καμία απόλυση
  • Υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας για όλες τις ειδικότητες. Καμία μείωση αποδοχών στους εργολαβικούς (επίδομα γάμου, ειδικοτήτων κλπ.).
  • Οι εργολαβικοί να γίνουν μέλη του σωματείου, η ενότητα όλων των εργαζομένων έτσι κατακτάται στην πράξη, γιατί έχουμε τα ίδια προβλήματα, τον ίδιο αντίπαλο, ενιαία πρέπει να είναι η απάντηση.
  • Τώρα να γίνουν προσλήψεις από μόνιμο προσωπικό έτσι ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν.
  • Πληρωμές στην ώρα τους, χωρίς καθυστερήσεις, με συγκεκριμένη ημερομηνία των προκαταβολών και της εξόφλησης, για μόνιμους και εργολαβικούς, είναι λεφτά δουλεμένα.
  • Το ζήτημα της υγιεινής και ασφάλειας είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να μπουν οι βάσεις για να ελαχιστοποιηθούν τα εργατικά ατυχήματα, με σύγχρονα και ασφαλή μηχανήματα, εξοπλισμό, ανταλλακτικά, συντήρηση.
  • Άμεσα να καταβληθούν οποιεσδήποτε εισφορές χρωστάει η Διοίκηση της Εταιρείας προς τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, να λυθεί το ζήτημα του ασφαλιστικού οργανισμού, με πλήρη ενημέρωση για την πορεία του.
Καμία αναμονή, καμία αυταπάτη από τους νέους κυβερνητικούς "σωτήρες" που προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους και το λαό ότι μέσα στα πλαίσια της ΕΕ θα υπάρξει διέξοδος προς όφελός μας. Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης, τα συχαρίκια των επιχειρηματικών ομίλων και των βιομηχάνων πηγάζουν από τις δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης για νέα προνόμια.
Θέλουν να παγιωθεί όλο το εργατικό οπλοστάσιο που έχει δημιουργηθεί ώστε σε συνθήκες ανάκαμψης να έχει εξουδετερωθεί η αγωνιστική - διεκδικητική φωνή των εργαζομένων. Βασικός πυλώνας της νέας διαχείρισης του συστήματος είναι να μάθουμε να ζούμε με τα λίγα, να ικανοποιούμαστε με ψίχουλα, όπως ακριβώς τόνισε ο νέος υπουργός οικονομίας με τη δήλωσή του περί "λιτού βίου".
Σήμερα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ακριβώς τις συνέπειες αυτών των μέτρων της παλιάς κυβέρνησης και τη συνέχιση της νέας πάνω στις ίδιες ράγες. Δηλαδή την "ισχυροποίηση της ανταγωνιστικότητας", κλείνοντας το μάτι στην "ισχυρή επιχειρηματικότητα". Αυτό για τους εργαζόμενους σημαίνει ένα και μοναδικό πράγμα: Απολύσεις, ανεργία, κυριαρχία των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, τσάκισμα των μισθών. Στόχο έχουν να μειώνεται συνεχώς το "εργατικό κόστος" για να πλουτίζουν και να αβγατίζουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Η μόνη λύση για τους εργαζόμενους είναι ο δρόμος του αγώνα. Καλούμε τη διοίκηση του σωματείου να αναλάβει τις ευθύνες της και να στηρίξει έμπρακτα τους εργολαβικούς συναδέλφους.
  • Με βάση την απόφαση της γενικής συνέλευσης να προκηρύξει απεργία.
  • Τη μέρα της απεργίας να γίνει νέα γενική συνέλευση που θα αποφασίσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων». (902.gr)

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

all the president´s men...ή... ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και στις Ιδιωτικοποιησεις


ΔΙΑΛΙΕΧΤΕΕΕ !!!!
Σπύρος Σαγιάς ο νεος Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης
(εργα-εμπειρία -γνώσες)



Νομικός έλεγχος της εταιρείας, σύνταξη έκθεσης τίτλων, ενημερωτικού τεύχους, διακήρυξης και λοιπών τευχών δημοπράτησης για την πώληση της ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΑΕ σε ιδιώτη



Διαπραγμάτευση και κατάρτιση συμβάσεων για την παραχώρηση από την Υ.Π.Α. σε ιδιώτες εκμεταλλεύσεων εντός των διεθνών αεροδρομίων της χώρας



Ιδιωτικοποίηση εγκαταστάσεων πρώην Ανατολικού Αερολιμένα



Πώληση των παγίων περιουσιακών στοιχείων του συγκροτήματος των Ναυπηγείων Χαλκίδας της ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ



Διενέργεια διαγωνισμού για την κατασκευή και λειτουργία του Ολυμπιακού Ιστιοπλοϊκού Κέντρου στον Αγ. Κοσμά με το σύστημα παραχώρησης



Παραχώρηση, από το Ελληνικό Δημόσιο (ΥΠΕΘΟ) σε ιδιώτες, της ολοκλήρωσης και διαχείρισης-εκμετάλλευσης 18 Τουριστικών Λιμένων και συναφών εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα.



Ιδιωτικοποίηση μεγάλων κρατικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο του Προγράμματος Ιδιωτικοποιήσεων της Αλγερίας



άντε παίξτε παραπέρα ρε γατάκια Μπαλτάκοι με τα ...ταυπεδ σας