.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Λεωφόρος Δημοκρατίας 19


Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Φροντιστήρια «Παλμός Ωραιοκάστρου»: Απολύθηκε εργαζόμενη μετά το τέλος της εγκυμοσύνης της Το γεγονός καταγγέλλει ο ΣΕΦΙΕ

Την εργοδοσία των φροντιστηρίων «Παλμός» στο Ωραιόκαστρο, για την εκδικητική και ανήθικη απόλυση συναδέλφισσας μετά το τέλος της εγκυμοσύνης της, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, Β. Ελλάδας. Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος υπογραμμίζει: «Η εργοδοσία πατώντας πάνω στο αντεργατικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί και επειδή η συναδέλφισσα είναι ενεργό μέλος του σωματείου μας, δεν ανανέωσε τη σύμβασή της. Η συναδέλφισσα εργαζόταν πέντε χρόνια στο συγκεκριμένο φροντιστήριο με πολλαπλή συνεισφορά στο εκπαιδευτικό της έργο προς τους μαθητές της και ύστερα από επαπειλούμενη εγκυμοσύνη, βρέθηκε τελικά απολυμένη με γελοία και αστήρικτα επιχειρήματα της εργοδοσίας, αμφισβήτησης του εκπαιδευτικού της έργου. Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη εργοδοσία αλλά και γενικότερα η εργοδοσία στα φροντιστήρια με τον "αέρα" των αντεργατικών νόμων κυβέρνησης κεφαλαίου, ΕΕ, έχουν επιλέξει την επίθεση στη δουλειά, τα δικαιώματα κάθε εργαζόμενου που σηκώνει κεφάλι ή που ακόμα "τολμά" να είναι μέλος εργατικού σωματείου. Εκατοντάδες είναι τα παραδείγματα και σε άλλες πόλεις στον κλάδο μας αλλά και γενικότερα σε όλους τους κλάδους. Χρέος των εργαζομένων είναι πιο πλατιά ταξική αλληλεγγύη και υποχρέωση ο ανυποχώρητος αγώνας κόντρα στα αφεντικά.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:
1) Να παρθεί πίσω η απόλυση της συναδέλφου.
2) Άμεση επαναπρόσληψή της με βάση το προηγούμενο πρόγραμμά της.
3) Αξιοπρεπής δουλειά, δουλειά με δικαιώματα.
4) Συλλογικές Συμβάσεις με βάση τις ανάγκες μας (Κατώτερο ωρομίσθιο 13,36 ευρώ μικτά, δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, Επίδομα αδείας, αποζημίωση αδείας, επίδομα πολυετίας, τέκνων).
Οργανωθείτε στο Σωματείο - Στους Αγώνες η Ελπίδα».

902.gr