.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Λεωφόρος Δημοκρατίας 19


Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΩΡΑ ΜΕΙΟΝ - Συνέχεια Μελέτης περί ΜΜΕ & δημοκρατίας




                Αφού έκανα το μικρό μου πείραμα με την καθημερινή εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA», όπου  κανένα από τα 4 αναρτημένα τηλέφωνα δεν απαντούσαν (ενώ καλούνταν κανονικά για πολλή ώρα), αποφάσισα τη συνέχεια του πειράματος την Κυριακή 23-11-14 και ώρα 8.35 π.μ. Με την άκρως δημοκρατική και ενημερωτική εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», με καλεσμένους όπως πάντα εκπρόσωπους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για πολλοστή φορά του δημιουργήματος των βαρόνων της «ενημέρωσης» που αποκαλείται «Το ποτάμι». Επίσης, ένα πολιτικό ναυάγιο της εποχής Σημίτη που έκανε και υπουργός Οικονομικών, εδώ και χρόνια βολεμένου καθηγητή που μαθαίνει στους φοιτητές του την οικονομία, ανάποδα από την πραγματικότητα. Όπως πάντα, απών το ΚΚΕ και αντ΄ αυτού 3 τηλέφωνα, να πάρεις, να πεις τη γνώμη σου και στην ανάγκη να διαμαρτυρηθείς. Μόνο που και τα τηλέφωνα έχουν τη δική τους αυτονομία, μπορεί να καλείς επί ώρα, αυτά να μεταφέρουν τη κλήση σου αλλά απάντηση να μην παίρνεις.  Οι κάτοχοί τους, δεν έχουν ούτε το φιλότιμο να κατεβάζουν τα ακουστικά, για να φαίνονται ως απασχολημένα.
                Ο απελπισμένος, από το «SKY» πιάνεται και από την εξίσου δημοκρατική και ενημερωτική εκπομπή «Καλημέρα» με τον αφ΄ υψηλού προστάτη των φτωχών και αδυνάτων Γιώργο Αυτιά. Ωρα 9 π.μ.  Εχουμε τα προϊόντα ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ, την Ρ. Μακρή ως ανεξάρτητη, κάποιους απολύτως «ανεξάρτητους» δημοσιογράφους και σε λίγο ως gest star, ο Χατζησωκράτης της εναπομείνουσας ΔΗΜΑΡ, χαμογελαστός (παρά τη φαιά εποχή μας), που βγαίνει για ακόμα μια φορά στη τηλεόραση. Μήπως ψάχνετε, σα να λέει, για κομμουνιστικά μιάσματα; Αυτά τα αποφεύγουν τα αφεντικά μας, που αφού βοηθήσαμε να στηθεί η κυβέρνησή τους, τώρα πασχίζουν να μας σώσουν ως «δημοκρατική» αριστερά του Κουβέλη ή του Λυκούδη. Για να βοηθήσουμε στο παραπέρα στρώσιμο της «ριζοσπαστικής» αριστεράς.

 Πάντως το “SKY” σίγουρα είχε καλύτερο άλλοθι, δύο μόνο τηλέφωνα που όταν τα καλούσες απλά ήταν απασχολημένα …… ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε.!!!

                                                                                                           Ωραιόκαστρο 23 Νοέμβρη 2014
                                                                                                                      Θεμελής Αγγελος



Πρωινό της Τετάρτης 19 Νοέμβρη 2014, είμαι στο σπίτι και βλέπω την εκπομπή του MEGA CHANEL , "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ ΜΕΓΚΑ". Είναι και πάλι καλεσμένοι εκπρόσωποι των κομμάτων της διαχείρισης, συζητάνε για τη "σημαντικότητα" του θέματος της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, το χρέος της πλουτοκρατίας (που το πληρώνουμε εμείς), για την ανάπτυξή τους κλπ. Οπως σχεδόν πάντα, λείπει εκπρόσωπος του ΚΚΕ, της ουσιαστικά δηλαδή διαφορετικής άποψης.
   Προσπαθώ να ασκήσω τουλάχιστον το δικαίωμά μου για διαμαρτυρία. Εχουν αναρτημένα 4 τηλέφωνα και προσπαθώ επί 3 τέταρτα της ώρας να τα πιάσω. Οι γραμμές δεν είναι κατειλημμένες, τα τηλέφωνα καλούν, 3 φορές ανοίγει η γραμμή "καλωσήρθατε στο ΜΕΓΑ" και μετά από λιγόλεπτη αναμονή, ξανακαλούν, χωρίς κανένας να σηκώνει το ακουστικό. Μηδέν εις το MEGA.
   Μετά η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ ΜΕΙΟΝ", παρουσίασε, ποιόν άλλον, τον Μίμη Ανδρουλάκη για να διαφημίσουν, για μιά ακόμα φορά αδαπάνως για τον ίδιο, το καινούργιο του βιβλίο.
   Τελευταία μου απορία για σήμερα είναι το πόσοι είναι οι βουλευτές του δημοκρατικότατου και αριστερότατου ΣΥΡΙΖΑ που ο καθένας μόνος του έχει καλεστεί στα κανάλια και τα ραδιόφωνα, κρατικά και πλουτοκρατικά, περισσότερες φορές από ότι όλοι μαζί οι βουλευτές του ΚΚΕ;
Θεμελής Θ. Αγγελος
Δημοτικός Σύμβουλος της«Λαϊκής Συσπείρωσης»