.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Λεωφόρος Δημοκρατίας 19


Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΣΩ

Η  ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ
Η υπό κατασκευή γέφυρα της Φιλαδέλφειας έγινε μεσοποτάμιο κουφάρι, πριν καν αρχίσει να λειτουργεί. Το παλιό πέρασμα της Φιλαδέλφειας λειτουργεί ακροβατικά, περιμένοντας την επόμενη θεομηνία. Απλά, έφτιαξαν μία νησίδα με μπάζα ….. προστασίας κόντρα στο ρεύμα, έριξαν μπάζα και στο πλευρό του περάσματος. Από κει και πέρα, αναμένουν τη νέα τους σάρωση από τον Γαλλικό ποταμό του οποίου, όπως λέει  και ο κ. δήμαρχός μας «ξύπνησε η υδάτινη μνήμη». Το ποιός θα περνάει την ώρα εκείνη από την κατά ευφημισμό γέφυρα, είναι θέμα τύχης. Από πού θα περνάνε οι κάτοικοι της Φιλαδέλφειας όταν το σύνολο τσιμέντου και μπαζών καταρρεύσει, φαίνεται να αποτελεί δικό τους πρόβλημα. Η Πολιτεία αλλού κοιτάει …. Στο δήμο μας, η μόνη παράταξη που πρότεινε την με κάθε θυσία συνέχιση του έργου της νέας γέφυρας, πάνω σε συμπληρωματική μελέτη, ήταν η «Λαϊκή Συσπείρωση». Εξάλλου, δεν υπάρχει προσφορότερο σημείο  για να γίνει άλλη γέφυρα.
Η γέφυρα του Πεντάλοφου, κυρίως οικονομική δίοδος για τους επαγγελματικούς χώρους των αγροτοκτηνοτρόφων και  τα προϊόντα τους, χάσκει σαν διαλυμένο παζλ τσιμεντόπλακων, απολύτως αδιάβατη. Ένα ρημαδιό. Τα παχιά λόγια των κομμάτων εξουσίας και των τοπικών παραφυάδων τους για στήριξη και ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, τα παράσυραν και αυτά τα ορμητικά νερά. Η σημερινή συγκυβέρνηση τρεις μήνες τώρα, καμαρώνει τις εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις των προηγούμενων κυβερνήσεων και τοπικών αρχών. Από την άλλη μεριά, για μια ακόμα φορά θα διασωθεί - προικοδοτηθεί η χρηματιστηριακή ολιγαρχία ενώ πρόσθετα κονδύλια για τον λαό και ιδίως για την περιφέρεια δεν έχει, ενώ δεσμεύονται και τα υπάρχοντα.
Ο Καλλικρατικός Δήμος Ωραιοκάστρου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το  Ελληνικό Κράτος με τη συγκυβέρνηση ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ, ατενίζουν μακρόθεν τα ερείπια, μετά από  ένα σύντομο πέρασμά τους από την περιοχή και  ένα παιχνίδι πετάγματος της μπάλας - ευθύνης που προσπάθησαν να παίξουν τοπικοί και βουλευτικοί παράγοντες.
500.000.000 δίνονται  για την αναπαλαίωση σαράβαλων πολεμικών αμερικάνικων αεροπλάνων. Η αριστεροδεξιά κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει την αμερικάνικη οικονομία. Ωστόσο, μόνο με το 0,5% του ποσού αυτού θα μπορούσαν να κατασκευαστούν 3 κρεμαστές γέφυρες (και στο Μεσαίο).
Μπροστά στη συστηματική τους απάθεια που πολλά μπορεί να κοστίσει, μπορεί κανείς να σκεφθεί ακόμα και τραβηγμένες από τα μαλλιά λύσεις, όπως να ζεύξει το ποτάμι ο νατοϊκός «μας» στρατός ο οποίος  κατά τα άλλα, σε τόσα μέρη της γης προσφέρει τις υπηρεσίες του σε επεμβάσεις.
Ωστόσο, εκείνο που πρέπει σίγουρα να γίνει είναι η κινητοποίηση των άμεσα ενδιαφερόμενων και η μαζική συμπαράσταση από  όλο το Δ.Δ. της Καλλιθέας και τον ευρύτερο δήμο, γιατί το πρόβλημά τους μας αφορά όλους. Να γίνει Επιτροπή Αγώνα, να γίνουν συγκεντρώσεις στα χωριά και στην έδρα του δήμου, κι αν χρειαστεί και στη Θεσσαλονίκη, σε πρώτη φάση …. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
                                                                                                   26-4-2015

                                                                                              «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»