.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Λεωφόρος Δημοκρατίας 19


Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ



Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις αγροτικές κινητοποιήσεις, απέναντι στη νέα σφοδρή επίθεση που δέχεται η αγροτική τάξη από την αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε. και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Καλούμε τους γεωργοκτηνοτρόφους του δήμου μας να κατέβουν σύσσωμοι στους αγώνες.
Θεωρούμε ότι είναι τουλάχιστον προκλητική η στάση της συγκυβέρνησης που ενώ διατυμπανίζει ότι ενδιαφέρεται για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με τα μέτρα - φωτιά του 3ου μνημονίου που φέρει και τις υπογραφές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, δίνει το τελειωτικό χτύπημα στους μικρομεσαίους αγρότες. Κανένα φτωχό αγροτικό νοικοκυριό δεν μπορεί να αντέξει αυτά τα μέτρα. Αυξήσεις ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, διπλασιασμός φορολογίας, υπερτριπλασιασμός προκαταβολής φόρου, τριπλασιασμός ασφαλιστικής εισφοράς, κατάργηση της επιστροφής φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο, ΕΝΦΙΑ, περικοπές επιδοτήσεων, αγροτικό ρεύμα κλπ.
Αυτό το γνωρίζουν καλά στην Ε.Ε. και στην κυβέρνηση. Επιμένουν όμως στα εξοντωτικά μέτρα γιατί στόχο έχουν να εξαναγκάσουν τους περισσότερους αγροτοκτηνοτρόφους να εγκαταλείψουν τη γη και την παραγωγή, για να τα πάρουν οι λίγοι. Ταυτόχρονα, υπουργοί της ψευτοαριστεράς μέχρι χθες καμάρωναν σαν γύφτικα σκεπάρνια, ότι περνούσαν τα άθλια μέτρα χωρίς αντίσταση.
Με τη μέχρι σήμερα ακολουθούμενη πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, μειώθηκε η αγροτική παραγωγή, διαλύθηκε το Συνεταιριστικό Κίνημα και η Αγροτική Ερευνα, αποδυναμώθηκαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας. Κοινή Αγροτική Πολιτική και μνημόνια, οδήγησαν στη σταδιακή εγκατάλειψη του πρωτογενή τομέα, στη μείωση της αυτάρκειας της χώρας σε βασικά είδη διατροφής, στη διαχρονική αύξηση των αγροτικών εισαγωγών. Η δημαγωγία του Κ. Καραμανλή για τη μεγάλη ευρωπαϊκή αγορά, αντιστράφηκε σαν την ευρωπαϊκή ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Με τον αγώνα τους οι μικρομεσαίοι αγρότες διεκδικούν ουσιαστικές λύσεις στα ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους καθώς και το πλαίσιο των άμεσων διεκδικήσεών τους. Στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας τέθηκε από τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και από μεμονωμένα πρόσωπα η ανάγκη να συμπαρασταθεί ο δήμος. Εμείς απαιτούμε, να μη μείνει η δημοτική αρχή μόνο στα καλά λόγια και τις νουθεσίες για τήρηση της «νομιμότητας».
Εργαζόμενοι, άνεργοι και μικρομεσαίοι αγρότες έχουμε κοινό αντίπαλο, την αντιλαϊκή - αντιαγροτική πολιτική που είναι η πηγή των προβλημάτων μας. Υποταγή στη σφαγή ή λαϊκός ξεσηκωμός. Αυτό είναι το δίλημμα για το λαό. Όλα τ΄ άλλα είναι παραμύθια.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους, μισθωτούς και επαγγελματίες, γυναίκες και νεολαία, να πάρετε μέρος στους πολύμορφους αγώνες των αγροτών, να εκφράσετε με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή σας, να συντονίσετε και τους δικούς σας αγώνες. Άλλος δρόμος για την αξιοπρεπή επιβίωση δεν υπάρχει. Είναι πατριωτικό μας καθήκον.--
24-1-2016

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ