.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Λεωφόρος Δημοκρατίας 19


Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Αγώνας δρόμου στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη

«Αγώνα Δρόμου» προς τιμή του δολοφονημένου το 1963 στη Θεσσαλονίκη, Αντιπροέδρου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, Γρηγόρη Λαμπράκη διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΔΥΕΘ) για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Μάη με σημείο εκκίνηση την πύλη του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ -ώρα 18.30- και τερματισμό στο Μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη (Ερμού και Βενιζέλου). Η απόσταση εκτιμάται ότι είναι περίπου 2,5 χλμ.
Η ΕΔΥΕΘ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής τονίζοντας:
«Το ιδανικό και το δικαίωμα της ειρηνικής ζωής, της σωματικής άσκησης, της πνευματικής καλλιέργειας, του συναγωνισμού και της ευγενούς άμιλλας μπορεί να γίνει πραγματικότητα για όλα τα παιδιά, για όλους τους νέους ανθρώπους μόνο όταν η ανθρωπότητα απαλλαγεί από την καταπίεση του εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε, αυτό που γεννάει τους πολέμους, την καταστροφή, τη φτώχεια και την υποτίμηση της ανθρώπινης ύπαρξης.
Αυτό γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο σήμερα, που τα σύννεφα ενός γενικευμένου πολέμου πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο στην περιοχή μας, θέτοντας σε θανάσιμο κίνδυνο το ειρηνικό μέλλον της νεολαίας και του λαού μας, των λαών όλων των γειτονικών χωρών. Μπροστά στην προοπτική αυτού του ζοφερού μέλλοντος είναι υποχρέωσή μας να αντιδράσουμε όλοι.
Για τα ιδανικά αυτά θυσιάστηκε στην πόλη μας πριν από 53 χρόνια ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), Γρηγόρης Λαμπράκης, που, εκτός από αγωνιστής της ειρήνης, λαμπρός επιστήμονας γιατρός, κοινωνικός αγωνιστής και βουλευτής της ΕΔΑ, ήταν κι ένας διακεκριμένος αθλητής του στίβου και βαλκανιονίκης. Στα βήματά του η ΕΕΔΥΕ συνεχίζει και σήμερα τον αγώνα, για την πραγμάτωση των ιδανικών και των οραμάτων του».