.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Λεωφόρος Δημοκρατίας 19


Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ



Η επιβολή των διοδίων για τη χρήση των εθνικών οδών αποτελεί μία από τις χειρότερες προκλήσεις για το λαό μας. Στην ουσία καλούμαστε να πληρώσουμε διπλά και τρίδιπλα τα οδικά έργα. Φόροι, τέλη κυκλοφορίας, πρόστιμα για τη κατασκευή και τη χρήση τους. Αποτελέσματα της εκμετάλλευσης από τους επιχειρηματικούς ομίλους που διασφαλίζουν τα κέρδη τους με εγγύηση του Δημοσίου και των κυβερνήσεών τους.
Η πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη με τη συνεχή διεύρυνση με νέους σταθμούς, όπως μεθοδεύεται με το σταθμό διοδίων της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. στο Δερβένι.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, διατηρεί, επεκτείνει και ακριβαίνει τους σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα. Αυτό κάνει και στη περιοχή μας.
Κυβέρνηση και αστική αντιπολίτευση απέρριψαν πρόταση νόμου του Κ.Κ.Ε. για την πλήρη κατάργηση όλων των διοδίων.
Στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ωραιοκάστρου, δεν υπήρξε απόφαση των τριών παρατάξεων της ΝΔ και αυτής του ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελία, κινητοποίηση και αποτροπή της δημιουργίας του νέου σταθμού.
Καλούμε τους εργαζόμενους, όλο το λαό του δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής, όλους όσους στενάζουν από τα βάρβαρα καπιταλιστικά μέτρα, να αποτρέψουν με τη δράση τους τη λειτουργία ενός ακόμα μηχανισμού χαρατσώματος. Να διεκδικήσουμε την πλήρη κατάργηση όλων των σταθμών διοδίων. Να αγωνιστούμε για ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο κατασκευαστικό φορέα που θα κατασκευάζει σύγχρονα, ποιοτικά και με ελεγχόμενο κόστος έργα υποδομής για τις λαϊκές ανάγκες. Για δρόμους, σχολεία, γέφυρες, έργα προστασίας, νοσοκομεία, κέντρα υγείας, κατοικίες κλπ. 
 
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΩΜΑ. 
ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ