.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Λεωφόρος Δημοκρατίας 19


Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Κοινοβουλευτική παρέμβαση ΚΚΕ για την αποκατάσταση των ζημιών από την πρόσφατη πλημμύρα και την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Ωραιοκάστρου στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης‏

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Εσωτερικών, Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

Θέμα: Για την αποκατάσταση των ζημιών από την πρόσφατη πλημμύρα και την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Ωραιοκάστρου στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Η έντονη βροχόπτωση που έπληξε, στις 14 Σεπτέμβρη 2014,  το Δήμο Ωραιοκάστρου στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, ανέδειξε, με τραγικό τρόπο αυτή τη φορά, το μεγάλο πρόβλημα της απουσίας αντιπλημμυρικών έργων και των μπαζωμένων ρεμάτων στην περιοχή .
Ένας 48χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του αφού παρασύρθηκε από χείμαρρο στην αγροτική περιοχή της Λητής.
Ταυτόχρονα, οι δρόμοι σε πολλές περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου μετατράπηκαν σε ποτάμια, υπόγεια και σπίτια πλημμύρισαν, η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ συνεργεία προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα νερά και να αποκαταστήσουν μέρος των ζημιών σε δρόμους και γέφυρες, από όπου εξυπηρετούνται οι κτηνοτρόφοι της περιοχής.
Να σημειώσουμε ότι παρά τις υποσχέσεις που έχουν κατά καιρούς δοθεί από την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης και δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί η χαρτογράφηση της κατάστασης των ρεμάτων της περιοχής.
Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,  αλλά και διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, δεν θέλουν να διαθέσουν τους αναγκαίους πόρους ώστε να σχεδιαστούν, να μελετηθούν και να κατασκευαστούν τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Έργα ζωτικής σημασίας για την προστασία των ανθρώπων, των δασών, του περιβάλλοντος.
    
Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για:
·       Την άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων των καταστροφών.
·       Την έγκριση όλων των απαιτούμενων κονδυλίων για την οργανωμένη κατασκευή αντιπλημμυρικών, αντιδιαβρωτικών και άλλων έργων υποδομής στο Δήμο Ωραιοκάστρου, ώστε οι κάτοικοι να μην αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο πλημμυρών και καταστροφών
·       Να εκτιμηθούν ο ζημιές και να δοθούν οι αποζημιώσεις για το σύνολο των ζημιών, σε όλους όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες.


Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου