.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Λεωφόρος Δημοκρατίας 19


Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

Μεγάλο συλλαλητήριο στο Κιλελέρ


Με την μαζική συμμετοχή αγροτών από ολόκληρη τη Θεσσαλία -και όχι μόνο-, εργαζομένων, αλλά και νεολαίας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, το μεγάλο συλλαλητήριο στο Κιλελέρ που διοργανώθηκε από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.
Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ. Επίσης παραβρέθηκαν οι βουλευτές του Κόμματος Γιώργος Λαμπρούλης και Νίκος Μωραΐτης
Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης έγιναν ομιλίες, ενώ υπήρχε και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από μουσικά συγκροτήματα της περιοχής. 
Στο χώρο δέσποζε το πανό της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας με το σύνθημα «Εργατιά - Αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά». Επίσης ξεχώρισαν το πανό του ΜΑΣ που έγραφε «Τιμάμε τα 105 χρόνια από το Κιλελέρ, διδασκόμαστε από την ιστορία» και του ΕΚ Λάρισας που ανέφερε «Κοινή πάλη εργατών - αγροτών ενάντια στην πολιτική της ΕΕ - κυβερνήσεων - κεφαλαίου». 
Οι ομιλίες 
Εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων η κεντρική ομιλία έγινε από τον Βαγγέλη Μπούτα ο οποίος τόνισε ότι από τον τόπο θυσίας των Θεσσαλών κολίγων στέλνουμε μήνυμα συνέχισης του αγώνα.
Όπως είπε: «Πριν από 105 χρόνια οι κολίγοι είχαν απέναντι τους τσιφλικάδες που τους είχαν σαν δούλους, να δουλεύουν για να τους πετάνε ένα ξεροκόμματο για να μην πεθάνουν από την πείνα. Στις μέρες μας, η γη που με τόσους αγώνες και πολύ αίμα απέκτησαν οι πρόγονοι μας, «φεύγει» πάλι από την κατοχή αυτών που την καλλιεργούν και περνάει ξανά στην ιδιοκτησία λίγων καπιταλιστών που στήνουν μεγάλες αγροτικές εκμεταλλεύσεις - καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Φροντίζει για αυτό η ΚΑΠ της ΕΕ την οποία με συνέπεια και πολύ ζήλο εαρμόζουν όλες οι αστικές κυβερνήσεις της χώρας μας. Αυτή την καταστροφική ΚΑΠ της ΕΕ παλέψαμε με τους αγώνες μας οι μικρομεσαίοι αγρότες τα τελευταία 35 χρόνια. Είναι πλέον καθαρό. Αν με την οργάνωση της πάλης μας, τη συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τον αγώνα μας, δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να ανατρέψουμε την ΚΑΠ, την καπιταλιστική οργάνωση της αγροτικής παραγωγης, θα σωθούμε. Αν δεν θα καταφέρουμε, θα χαθούμε. Αυτό τον αγώνα σωτηρίας θα τον συνεχίσουμε».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επισήμανε: «Ξέρουμε ότι πολλοί και μέσα στον αγροτικό κόσμο περιμένουν, έχουν την ελπίδα ότι με τη νέα κυβέρνηση κάτι καλύτερο μπορεί να έρθει. Όμως εμείς που ξημεροβραδιαζόμαστε στους δρόμους του αγώνα τους λέμε: Η ελπίδα για την επιβίωση μας, βρίσκεται στη συνέχιση και την ένταση της αγωνιστικής δράσης. Τους λέμε: Καμία επανάπαυση, καμία αναμονή, γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση έφυγε, αλλά είναι εδώ η ΕΕ, οι τράπεζες, οι βιομήχανοι και οι έμποροι που μας έχουν δέσει χειροπόδαρα. Η νέα κυβέρνηση μπορεί να καλλιεργεί ελπίδες για λύσεις των προβλημάτων, να δίνει υποσχέσεις και ταξίματα, αλλά την ΚΑΠ της ΕΕ δεν την απαρνιέται, θα συνεχίσει να την υλοποιεί και ''όποιον πάρει ο Χάρος''. Εμείς πρέπει να κρίνουμε αυτή την κυβέρνηση όπως και την προηγούμενη, από τις πράξεις της απέναντι σε αυτά που χρειαζόμαστε και όχι από τα παραπλανητικά λόγια».
Καταλήγοντας τόνισε ότι «ο ηρωικός αγώνας των κολίγων της Θεσσαλίας αποτελεί παρακαταθήκη για τους σημερινούς αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς». (Διαβάστε στο συνημμένο ολόκληρη την ομιλία).
Ο πρόεδρος του ΕΚ Λάρισας, Τάσος Τσιαπλές σημείωσε ότι τα προηγούμενα χρόνια οι ταξικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ βρεθήκαμε σε κοινούς αγώνες με τις δυνάμεις της μικρομεσαίας αγροτιάς που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ». Συμπλήρωσε πως «σήμερα δεν φτάνει η κοινή δράση. Χρειάζεται να οικοδομήσουμε σε πιο στέρεες βάσεις τη συμμαχία μας, με κοινό πλαίσιο αιτημάτων και γραμμή πάλης ενάντια στα μονοπώλια, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα τους. Για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το ίδιο το χέρι που κλέβει τον πλούτο που εμείς παράγουμε και αντί να ικανοποιούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, αυτός ο πλούτος μετατρέπεται σε υπερκέρδος».
Εκ μέρους των αγροτών της Πελοποννήσου απεύθυνε χαιρετισμό ο Νίκος Αγγέλου, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ ο οποίος τόνισε ότι οι κτηνοτρόφοι πετάγονται έξω από την παραγωγή, προς όφελος των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Αναφερόμενος στην Πελοπόννησο επισήμανε ότι βασικά προϊόντα μένουν στα αζήτητα, καθώς η διάθεση των προϊόντων είναι στα χέρια λίγων μονοπωλίων. Πρόσθεσε ότι οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι «είναι αναγκαία η πάλη για μια άλλη οικονομία, την οικονομία του λαού», ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι «το δίκιο θα νικήσει».