Share page with AddThis
Το πρωί του Σαββάτου έγινε η μεγάλη διαδήλωση στο νέο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ στη Λάρισα. Χιλιάδες νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της ΕΕ. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).
Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποίηθηκε στο χώρο της κατασκήνωσης συναυλία από το μουσικό σχήμα «Εναλλάξ» (Λάρισα) και τους «KollektivA». Ακολούθησε συναυλία με Λαϊκό – Ρεμπέτικο Γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ (Θεσσαλονίκη).
Οι εκδηλώσεις της Παρασκευής
Χθες το πρόγραμμα των πολύμορφων εκδηλώσεων περιείχε επίσκεψη στα Αμπελάκια και ξενάγηση στο«Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940-49»
Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με το κέφι να χτυπάει «κόκκινο», με τους ήχους και τις μελωδίες δημοτικών, ρεμπέτικων και λαϊκών τραγουδιών.
Το πρωί της ίδια μέρας, οι χιλιάδες νέες και νέοι έφτασαν στο Στόμιο, με τις αποσκευές τους γεμάτες πανό, σημαίες και συνθήματα, με την αποφασιστικότητα να διαδηλώσουν ενάντια στη λειτουργία του στρατηγείου της ΕΕ στη Λάρισα, αλλά και τη διάθεση να διασκεδάσουν συλλογικά στο χώρο της κατασκήνωσης και να γνωρίσουν πλευρές της ιστορίας της περιοχής.  (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ). 
Μια μικρή πολιτεία έχει στηθεί στην παραλία στο Στόμιο, δίπλα από το χώρο του δημοτικού κάμπινγκ. Η Οργάνωση Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ ετοίμασε τις απαραίτητες υποδομές φροντίζοντας για τα μπαρ, τα τραπεζάκια, τη σκιά, το φωτισμό του χώρου. Ο Θοδωρής Αναπλιώτης, Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, σημειώνει πως στην προσπάθειά τους οι δυνάμεις της ΚΝΕ είχαν σημαντική βοήθεια από τους εργαζόμενους του δημοτικού κάμπινγκ. (Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του Θ. Αναπλιώτη, γραμματέα της Οργάνωσης Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, στο web radio 902.gr).
Η αναχώρηση των κατασκηνωτών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή.