.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Λεωφόρος Δημοκρατίας 19


Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ μετά από αίτημά της, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της συνάντησης δήλωσε την αντίθεση του ΚΚΕ ενάντια στις απολύσεις, τη δήθεν αξιολόγηση και κυρίως ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων και εξέφρασε την ολόπλευρη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. 

Μετά τη συνάντηση δήλωσε τα εξής:

«Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο μαζί με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, όλο τον ελληνικό λαό, θα πρέπει άμεσα το επόμενο διάστημα, να δώσουν μια σημαντική μάχη, μια πολιτική – κοινωνική μάχη για το μέλλον των ίδιων των εργαζομένων, αφού η κυβέρνηση προχωρά σε νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα εντείνουν τις αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Θα οδηγήσουν σε νέες απολύσεις και περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης με το νέο «μαύρο» συνδικαλιστικό νόμο, που ετοιμάζει να φέρει και που ουσιαστικά τσακίζει όλα τα εργασιακά, συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες που έχουν μείνει για τους εργαζόμενους και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Ταυτόχρονα όλες αυτές οι δικαστικές ενέργειες, που κρίνονται παράνομες οι απεργίες, οι κινητοποιήσεις, οι δράσεις, θέλουν να τσακίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και στο χώρο του δημοσίου και ευρύτερα.

Το ΚΚΕ θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και στη Βουλή και στην Ευρωβουλή και παντού μέσα στο κίνημα, έτσι ώστε να εκφραστεί με τη μέγιστη δυνατή επαγρύπνηση, ενότητα, λαϊκή συμμαχία, η αντιπαράθεση απέναντι σ’ αυτές τις αντιλαϊκές και βάρβαρες πολιτικές». 

ΑΘΗΝΑ 18/7/2014 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ