.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Λεωφόρος Δημοκρατίας 19


Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014

Συλλαλητήριο την Τρίτη στο Άγαλμα Βενιζέλου από το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη

Συλλαλητήριο την Τρίτη στις 7 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου, διοργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ ενάντια στις προσπάθειες της κυβέρνησης να βάλει στο γύψο τους λαϊκούς αγώνες και να συνεχίσει τις απολύσεις.
Μια μέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα 14 Ιούλη, καλεί τα σωματεία να διοργανώσουν συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις για να συζητηθούν οι εξελίξεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, και η ανάγκη να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, υπάρχει άμεση ανάγκη να δοθεί συνολική απάντηση στην κυβέρνηση. Τόσο ενάντια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο, ενάντια στην αξιολόγηση και τις απολύσεις, όσο και ενάντια στο νέο νόμο για το συνδικαλιστικό κίνημα, στην πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης που με δικαστικές αποφάσεις επιδιώκει να βάλει στο γύψο τους λαϊκούς αγώνες, να ποινικοποιήσει το δικαίωμα στην απεργία.
Η απάντηση αυτή πρέπει να αγκαλιάσει όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όλα τα λαϊκά στρώματα, ώστε να υψωθεί ένα τείχος αντίστασης και λαϊκής αντεπίθεσης. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα. Να γυρίσουν την πλάτη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ) που υπονομεύουν τους αγώνες των εργαζομένων, τον αγωνιστικό προσανατολισμό και τη δυναμική του ίδιου του συνδικαλιστικού κινήματος, και αυτό γιατί επί της ουσίας στηρίζουν τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης, γενικά τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.
Προτείνουμε στα πρωτοβάθμια σωματεία να προχωρήσουν σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες:
Δευτέρα 14 Ιούλη - συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις, κτλ.
Τρίτη 15 Ιούλη, 7 μ.μ. – συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Συνεχίζουμε με νέες Γενικές Συνελεύσεις, με νέες αγωνιστικές αποφάσεις.
Ένα δρόμο έχουμε, μια επιλογή.
Κίνημα ανασύνταξης για την ανατροπή».