.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Λεωφόρος Δημοκρατίας 19


Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΘ

Ο λαός και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης να μην επαναπαυτούν από τα μεγάλα λόγια όσων μιλούν για οριστικό τέλος στην πώληση της ΕΥΑΘ και λύση του προβλήματος.
Άλλωστε, το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει ότι ψάχνει τρόπο να προχωρήσει την ιδιωτικοποίηση (π.χ. πώληση ποσοστού της ΕΥΑΘ σε στρατηγικό επενδυτή, διάθεση μέσω χρηματιστηρίου ποσοστού της ΕΥΑΘ ή μεταβίβαση του μάνατζμεντ σε ιδιώτη κ.α.), παρακάμπτοντας τα όποια εμπόδια δημιουργήθηκαν, επιβεβαιώνοντας ότι δεν αλλάζει η πολιτική παράδοσης του ελέγχου του νερού στους μονοπωλιακούς ομίλους.
Οι λύσεις αυτές που μελετάει η κυβέρνηση προσεγγίζουν τις προτάσεις δημάρχων και άλλων δυνάμεων που ενώ εξέφραζαν την «αντίθεση» τους με την πώληση της ΕΥΑΘ πρότειναν την μετοχοποίηση της εταιρίας, το πέρασμα του μάνατζμεντ σε ιδιώτη ή την ανάληψη της ΕΥΑΘ από τους δήμους. Προτάσεις που ενισχύουν τη λειτουργία της ΕΥΑΘ ως επιχείρηση που θα κερδίζει από την ανάγκη του λαού για νερό.
Το πρόβλημα, έτσι και αλλιώς, βρίσκεται στη λειτουργία της ΕΥΑΘ με ιδιωτικό - οικονομικά κριτήρια είτε ανήκει σε ιδιώτη είτε όχι, στα ακριβά τιμολόγια, στην υποβάθμιση των υπηρεσιών της.
Επαγρύπνηση και ετοιμότητα, συσπείρωση και συμμαχία, πάλη για να μη περάσει η ιδιωτικοποίηση του νερού, να εξασφαλιστεί φθηνό και ποιοτικό νερό για όλα τα νοικοκυριά, χωρίς ανατιμήσεις, χαράτσια και πρόστιμα, καμιά διακοπή υδροδότησης σε λαϊκά σπίτια λόγω χρεών, διαγραφή των προστίμων.